Over Bouwine

schrijver & maker

Zeven jaar geleden vroeg mijn oudste dochter mij: ‘Hoe is alles nou eigenlijk begonnen?’ Ik ben een serieuze moeder en wilde daar dus graag een goed antwoord op geven. Maar dat was nog niet zo makkelijk! Ik kon geen boek vinden waarin de grote geschiedenis op een eenvoudige manier verteld werd. Dus las ik de moeilijke boeken. En vroeg ik wetenschappers mij te vertellen hoe het is gegaan.

Uiteindelijk had ik ontzettend veel informatie, waar ik samen met die wetenschappers de rode lijn uit heb gehaald. En daar heb ik een boek van gemaakt. Antwoord geven op de vraag van mijn dochter was ondertussen dus wel heel erg uit de hand gelopen…

Hoe alles begon is mijn eerste boek. Tenminste, als je de boeken die ik schreef in opdracht van bedrijven en organisaties niet meerekent. Ik schrijf namelijk voor mijn werk over van alles en nog wat. Daarom wilde ik ook zo graag eens een boek maken dat ik helemaal zelf bedacht had. Ik ben zó blij dat dat gelukt is!

Ik woon op een hele mooie plek.

Ik maakte deze foto van mezelf tijdens het schrijven. Dan heb ik een grote bril op, anders kan ik het zelf niet lezen.

Over Adriaan

illustrator

Vraag me niet om over mezelf te schrijven alsjeblieft. Ik ga veel liever tekenen. Dino’s bijvoorbeeld, dat vind ik heel leuk om te doen. Of knoestige bomen, daar houd ik ook van. Tekeningen maken voor Hoe alles begon was daarom hartstikke leuk om te doen.

Mijn favoriete tekening uit Hoe alles begon is die met de eerste reptielen. Daar ben ik best wel trots op. Ik was dan ook niet zo blij toen ik in die tekening een boom moest vervangen, omdat die nog niet bestond in die tijd. Zucht. Maar het is goed gekomen gelukkig. Het is nog steeds een mooie tekening, al zeg ik het zelf 🙂

Op dit moment werk ik aan een nieuwe graphic novel. Dat doe ik samen met Govert Schilling. Hij weet veel over sterren, planeten en het heelal. Daarover tekenen heb ik natuurlijk al een beetje kunnen oefenen in Hoe alles begon.

Deze tekening van mezelf maakte ik alweer een tijd geleden. Maar hij lijkt nog steeds wel, toch?

Op deze foto sta ik met de poppen Tom en Tamira, twee figuren die ik veel heb getekend in een serie schoolboeken.

Ok, misschien ben ik toch wel een beetje ouder geworden ….